Aan de Herenstraat 18-20 is het huidige Theater aan de Slag gevestigd. Tot de ingrijpende verbouwing in 1993 is het pand in gebruik geweest voor paardenhandel, handel in stalen meubelen en laatstelijk als bakkerij. Al geruime tijd bewijzen de huidige bewoners, Peter en Anja Elbertse, dat kwaliteit in de muziek vele malen belangrijker is dan kwantiteit. Grote namen in zowel de klassieke als moderne muziek hebben de weg naar dit theater inmiddels gevonden. Interessant is ook een zeer oude muur naast het gebouw.

Bezoek de website www.theateraandeslag.nl en ontdek de gevarieerde mogelijkheden. Telefonische informatie via: 0345-515309.

Zaterdag

11.00 tot 17.00 uur: geopend. Neem een kijkje voor én achter de schermen van deze voormalige oude bakkerij Meijs. ‘s Middags kunt u genieten van live improvisaties met Mickey Wagner (zang) en Peter Elbertse (Hang en klankschalen). De Hang of PAN drum heeft uniek warm geluid en ongekende muzikale mogelijkheden. De klanken doen zowel mediterraan als oosters aan en matchen vloeiend met alle natuurlijke geluiden, zoals vogels en wind. Tijdens deze korte sessies laat de Amsterdamse sopraan Mickey Wagner toehoorders genieten van zowel gezongen klanken als gezongen teksten. De musici zorgen ervoor dat de klanken uitermate goed bij elkaar passen en stemmen deze af op het bereik van de hang.

Zondag

Gesloten