Dit gemeentelijk monument uit 1615 is van oorsprong een stadsboerderij met woonhuis en is voorzien van bijzondere gevelstenen. Ieder jaar stelt de bewoonster een expositie samen waarbij het landelijk thema van Open Monumentendag naar de Culemborgse geschiedenis wordt vertaald. Dit jaar wordt het thema In Europa ingevuld met een indrukwekkende tentoonstelling over De Vier Heemskinderen en hun Ros Beiaard.

Zaterdag

10.00 – 17.00 uur: geopend. Vier ridders op één paard! Hoe is ’t mogelijk? Eén van de oudste straten van Culemborg is naar deze ridders vernoemd. Wie ze waren en wat ze deden is te vernemen op de hoek van dat straatje. Na de spannende verhalen en mooie beelden zou je niets liever willen dan zelf op Ros Beiaard Europa in gaan! Dus kom dat zien in “De Vier Heemkinderen”!

Zondag

10.00 – 17.00 uur: geopend. Vier ridders op één paard! Hoe is ’t mogelijk? Eén van de oudste straten van Culemborg is naar deze ridders vernoemd. Wie ze waren en wat ze deden is te vernemen op de hoek van dat straatje. Na de spannende verhalen en mooie beelden zou je niets liever willen dan zelf op Ros Beiaard Europa in gaan! Dus kom dat zien in “De Vier Heemkinderen”!

Bekijk meer monumenten